Zin en onzin van AOV

30 augustus 2018

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft niet duur te zijn. Draai alleen aan de goede knoppen!

Waar..?

Waar ga je je arbeidsongeschiktheid verzekeren? Een broodfonds of toch een verzekeraar? En welke verzekeraar dan?

Wij zijn onafhankelijk en ontvangen geen vergoeding van een aanbieder. Er zijn zo een 40 aanbieders in Nederland. Wij doen met ieder van deze aanbieders zaken. Door jarenlange ervaring en goede vergelijkingssoftware komen we bij die AOV uit die het beste bij je past.

Drempel

De drempel van arbeidsongeschiktheid is een belangrijke prijsbeïnvloeder. Des te hoger de drempel des te lager de kans op een uitkering en …des te lager de prijs. Ons advies is om de drempel zo laag mogelijk te houden. In de meeste gevallen is dat een drempel van 25% bij arbeidsongeschiktheid.

Eindleeftijd

Door de (eind)leeftijd te vervroegen kan de prijs ook naar beneden. Is de eindleeftijd 60 dan is de AOV goedkoper dan eindleeftijd 65 of 68. Wellicht is er genoeg vermogen op je 60ste..

Beroepscriterium

De goedkoopste dekking is “passende arbeid” hierbij wordt een baan gezocht die past bij je opleiding en ervaring. Deze optie is goedkoper dan “beroepsarbeidsongeschiktheid”. Hier wordt jouw eigen beroep gedekt tegen arbeidsongeschiktheid.

AOV afsluiten? Neem contact met ons op

Hoogte verzekerde som 

Dit is een inkoppertje. Het is natuurlijk goedkoper om €20.000 te verzekeren, i.p.v. €40.000. Sterker als ik het “quick en dirty” uitreken is €20.000 de helft goedkoper dan €40.000.

Hier kun je dus de premie mee verhogen of verlagen

Rubriek A en rubriek B

We gebruiken geen vakjargon. Rubriek A is de eerstejaarspremie en rubriek B is de premie tot aan de einddatum(eindleeftijd)

Rubriek A is een lage premie (gaat over het eerste jaar)

Rubriek B is een hoge premie. Deze gaat over een langere termijn….

Je kan er dus voor kiezen om het eerste jaar een hoge uitkering te nemen en daarna een wat lagere premie.

Meer weten? Bel gerust 06-52333718 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan nemen wij contact met u op.          

[optin title=”Meer informatie over een AOV?” border=”true” text=”Het eerste gesprek is vrijblijvend en erg informatief” buttontext=”Ja! Ik wil meer informatie” successMessage=”Flitsss, uw bericht is nu al bij PensioenVizier, we benaderen u snel…” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2017/12/9186722_xxl.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.