Wat gebeurt er met mijn pensioen als mijn werkgever wordt verkocht?

19 september 2019

Pensioen bekleedt een bijzondere positie

In de huidige tijden van economisch zwaar weer staan er de nodige bedrijven in de etalage. Jij als werknemer vraagt zich af wat er gaat gebeuren met je arbeidsplaats en je pensioen als de werkgever wordt verkocht.
Niet alleen kunnen er veranderingen in de arbeidsplaatsen plaatsvinden (reorganisatie, ontslag), maar ook kunnen arbeidsvoorwaarden veranderen. Pensioen bekleedt daarbij een bijzondere positie. In hoeverre pensioen geraakt wordt bij een verkoop van de werkgever licht ik hieronder verder toe. Er zijn verschillende varianten denkbaar. In de situatie dat de aandelen van de werkgever worden verkocht,  verandert er voor de werknemers niets. De rechtspersoon van werkgever blijft immers gewoon in dezelfde hoedanigheid bestaan. Er komt alleen een nieuwe aandeelhouder, een nieuwe eigenaar van de werkgever.

Overgang van een onderneming

Bij een overgang van een onderneming ligt dat anders. Dan gaan activa en passiva, en dus ook de werknemers, mee over naar een nieuwe vennootschap, een nieuwe werkgever. De wetgever heeft in dit soort  gevallen bepaald dat de nieuwe werkgever in principe de bestaande arbeidsvoorwaarden gewoon één op één moet overnemen. De werknemers komen van rechtswege in dienst bij de nieuwe werkgever. Een dergelijke overgang van een onderneming mag ook geen reden zijn om tot een ontslag of reorganisatie over te gaan.

Uitzonderingen arbeidsvoorwaarde pensioen

Voor wat betreft de arbeidsvoorwaarde pensioen ligt het anders. Die gaat eigenlijk niet zomaar mee over. Het uitgangspunt in de wet is wel dat het pensioen dat je als werknemer bij je oude werkgever had, mee overgaat op de nieuwe werkgever. Maar op deze regel zijn een aantal uitzonderingen. Het voert te ver in dit bestek om ze allemaal te bespreken, maar de belangrijkste licht ik er uit.

  • De nieuwe werkgever kan bepalen, voordat hij de onderneming van de oude overneemt, dat hij de pensioenregeling, zoals die bestaat, niet gaat voortzetten. Hij laat de nieuwe werknemers deelnemen in de pensioenregeling die bij zijn onderneming geldt. Dat kan een ‘mindere’ pensioenregeling zijn.  Het kan echter ook zijn dat de nieuwe werkgever verplicht is aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds. De werknemers zullen dan daar in moeten gaan deelnemen.
  • Ook is de situatie denkbaar dat de werknemers bij de oude werkgever in een verplicht gestelde regeling zitten en de nieuwe werkgever niet onder de verplichtstelling valt. Dan moet beoordeeld worden in hoeverre de werknemers bij de nieuwe werkgever onder de oude verplichtstelling blijven vallen. Gaat de nieuwe werkgever daar door de overname ook onder vallen?

Antwoorden op al je vragen? Klik hier!

Al die vragen moeten beantwoord worden. En de werknemers kunnen hierin geen keuzes maken, maar moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Wel is het zo, dat als de nieuwe werkgever géén pensioenregeling heeft, hij wel gehouden is om die van de oude werkgever voort te zetten. Het gaat dan niet gebeuren dat de werknemers zonder pensioen komen te zitten. Dat heeft de wetgever wel voorkomen. 

Laat je goed voorlichten

Voor de werknemers kan er dus toch een hoop onzekerheid gaan ontstaan over hun pensioen als de werkgever verkocht wordt. Het is daarom ook voor de werknemer van belang zich goed te laten voorlichten. Minstens net zo goed als de werkgever. Want een werkgever moet er wel op letten, dat als hij iets met pensioen wil doen, dat het dan moet vóór het zetten van de handtekening. Daarna is het te laat en kan het pensioen alleen nog gewijzigd worden met instemming van alle werknemers. Soms kan het helemaal niet meer gewijzigd worden of alleen via ingewikkelde procedures. Laat je daarom tijdig informeren over alle mogelijkheden. Niet alleen als koper, maar ook als verkoper, aangezien hoofdelijke aansprakelijkheid na een overname ook nog een jaar voortduurt. 

Heb je vragen over pensioen? Stelt ze gerust via info@pensioenvizier.nl    [optin title=”Meer informatie over pensioenen?” text=”Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!” buttontext=”Verzenden” successMessage=”Leuk dat je interesse hebt in onze dienstverlening. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!” errorMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat er iets is fout gegaan. Probeer het later nog eens.” invalidEmailMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat jouw emailadres niet klopt” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2012/12/negative-space-cup-hot-tead-wood-table-joanna-malinowska-150×100.jpg” border=”true” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.