Volwaardig pensioen voor iedereen!

15 april 2019

Veel migranten die niet hun hele leven in Nederland hebben gewoond, krijgen op hun 67ste jaar een te lage AOW-uitkering. Dat komt omdat onze AOW wordt opgebouwd in 50 jaar, tussen het 15e en 67ste jaar. Veel migranten wonen korter dan 50 jaar in Nederland en krijgen door de lagere AOW-uitkering een onvolledig pensioen. Voor veel migranten is dit nu al werkelijkheid. Met de open grenzen in Europa wordt dit probleem alleen maar groter. 

Het wordt hoog tijd de AOW aan te passen aan de moderne arbeidsmarkt. Wij vragen de politiek daarom:

– Verkort de periode voor volledige AOW-opbouw naar 40 jaar. In andere Europese landen is deze periode ook 35-40 jaar.

 – Geef meer mogelijkheden om extra AOW te sparen, zoals de mogelijkheid om gemiste AOW-jaren in te kopen, ook achteraf, de mogelijkheid om met belastingvoordeel te sparen voor het AOW-hiaat en een extra spaarregeling voor gemiste jaren bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 

PensioenVizier is niet voor iedereen

 – Migranten met een te lage AOW-uitkering en geen of weinig aanvullend pensioen, kunnen nu een aanvulling krijgen uit de Wet Werk en Bijstand (WWB). Met alle beperkingen van dien. Wij vinden deze uitkering niet geschikt voor ouderen zonder sollicitatieplicht.Wij willen maatregelen voor migranten die hun AOW-gat niet kunnen dichten. 

-Daarom willen we een aparte regeling of toeslag als aanvulling op het AOW-hiaat. 

– Deze 65+ toeslag laten uitbetalen via de Sociale Verzekeringsbank, oftewel één loket voor AOW en de AOW-aanvulling. 

-Niet korten bij een klein bedrijfspensioen en/of vermogen en met behoud van de toeslag maximaal 6 maanden buiten Nederland kunnen verblijven. 

 Heeft u vragen..? Neem contact met ons op via 088-9000909 of ga naar de contactpagina.

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.