Middelloonregeling wat is dat?

18 april 2017

Middelloonregeling

Goedemiddag, mijn naam is Marcel Wallage in deze video vertel ik kort wat een middelloonsysteem inhoudt.

Het middelloonsysteem is een vorm van een vaste uitkeringsregeling.

In pensioentaal noemen we dit een “Defined Benefits regeling”, maar wordt in de volksmond ook wel gemiddelde-salarisregeling of opbouwregeling genoemd.

Het middelloonsysteem is een pensioenregeling waarbij de hoogte van het pensioen afhankelijk is van het gemiddeld verdiende loon. Omdat je in het begin van jouw loopbaan wat minder verdiend, bouw je op dat moment minder pensioen op. Als je carrière maakt en meer gaat verdienen, dan zal jouw pensioenopbouw ook meestijgen.

Wanneer je de pensioenleeftijd bereikt en stopt met werken, ontvang je vaak 70 procent van jouw gemiddelde salaris. Dit gemiddelde salaris wordt berekend over het gemiddeld verdiende loon, dat je hebt opgebouwd over de gehele loopbaan. De werkgever beschermt het opgebouwde pensioen tegen inflatie, door de opgebouwde bedragen doorgaans met een percentage gelijk aan de loon- of prijsindex te verhogen.

Het verschil tussen een middelloonregeling en een eindloonregeling is dat het nog op te bouwen pensioen alleen aangepast wordt door salarisstijgingen. Het pensioen wordt dus niet aangevuld door middel van “Backservice”.

Hoeveel pensioen je in de toekomst kan verwachten staat op jouw Uniform Pensioenoverzicht, ook wel UPO genoemd.

Wil jij meer weten over de middelloonregeling? Neem dan contact op met PensioenVizier en begin met het bouwen van je toekomst.

Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Wist je dat het kennismakingsgesprek vrijblijvend en op onze kosten is?

 

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

BEKIJK ALLE VIDEO'S