Pensioenadviseur: “Denk niet na over later”

17 april 2019

Denk niet na over later.

Dat is wat de meeste mensen doen. Het komt heus goed! Dat is wat de meeste mensen denken…

Maar is dit ook zo?

De drol en de pensioenadviseur

Onlangs vertelde iemand mij dat als er een drol op de stoep ligt dat deze na een maand echt verdwenen is. Ruim de drol vooral niet op, want dan krijg je vieze handen.

Hoe zit het nou met jouw pensioen… is dat een drol of niet?

Denk niet na over later, nergens voor nodig! Door niets aan je pensioen te doen weet je één ding zeker, je hebt dan ook alleen de AOW. Dat is toch ruim 10.000 euro bruto per jaar, dus ruim 800 euro bruto per maand. Dan heb je net genoeg om naast je huur en (misschien) auto, brood met hagelslag te kopen.  Ik zal mijn positie als pensioenadviseur maar eens gebruiken om je vijf gratis adviezen te geven. 

Wil je advies, neem contact op!

[optin title=”Wil je toch advies voor later?” border=”true” text=”Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!” buttontext=”Verzenden” successMessage=”Leuk dat je interesse hebt in onze dienstverlening! Wij nemen spoedig contact met je op!” errorMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat er iets fout is gegaan. Probeer het later nog eens.” invalidEmailMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat jouw emailadres niet klopt. Probeer het nog eens!” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2017/06/business-woman-with-a-headset-1488653293zPi.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Eerste advies van de pensioenadviseur: Wees vooral niet nieuwsgierig

Als je jarig bent is het leuk om cadeautjes uit te pakken. Je verheugt je op dat ene cadeau, waar je al maanden naar uitkijkt. Wat zou erin zitten? Zo is het ook met jouw pensioen. Vaak heb je al een of meerdere pensioenen opgebouwd bij verschillende werkgevers. Zou het niet aardig zijn om te weten wat je later allemaal krijgt? Deze informatie wordt op verschillende manieren aangeboden. Werk je bij een werkgever en bouw je pensioen op? Dan krijg je ieder jaar een UPO (Uniform Pensioenoverzicht). Ben je weg bij een werkgever maar er staat nog steeds pensioen voor jou, dan krijg je dit UPO eens per vijf jaar. Ook is er een overzicht waar alles voor je verzameld is en overzichtelijk wordt weergegeven. Dit is de site www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Door alles bij elkaar op te tellen heb je nu een bedrag wat je per jaar of per maand krijgt. Vergeet ook de AOW niet mee te nemen!

Tweede advies van de pensioenadviseur: Plaats jouw pensioen niet in perspectief

Als je niet weet waar je naar toe wilt en je weet ook niet waar je bent, dan loop je nooit verkeerd!

Door niet te noteren wat je nu uitgeeft, dus weten wat je levensstandaard is, hoef je ook niet te weten wat je later wilt uitgeven… Op deze manier komt ‘t altijd goed. Als je geen zin hebt om later over de oceaan te varen op een luxe cruiseschip of later inkopen wilt doen bij de tweede-hands winkel in plaats van de Bijenkorf, dan moet je vooral zo doorgaan. 

Derde advies van de pensioenadviseur: Lach anderen uit!

Iedereen die spaart voor later is dom en een dief van zijn eigen portemonnee. Je leeft maar een keer dus geef het nu uit. Vandaag en niet morgen. Beleggen is belachelijk, het is nooit verstandig om op lange termijn geld weg te zetten tegen een redelijk rendement.

Het beste rendement is je vakantie, het bier en de auto. 

Pensioenadviseur

Vierde advies van de pensioenadviseur: Verzeker niets!

Je weet natuurlijk dat overlijden en arbeidsongeschiktheid ook pensioenrisico’s zijn. Bij arbeidsongeschiktheid heb je toch gauw je netto uitgaven per maand nodig totdat je weer beter bent. Dat kan kort duren, maar ook lang. Soms loopt dat op tot meer dan €1.000.000 ….

Nou wordt je niet ziek, dus hoef je ook niets te verzekeren. Van verzekeren , daar worden de verzekeraars alleen maar beter van. Kijk maar naar de gebouwen van de verzekeraars; groot, duur en met goud behangen!

Ook overlijden is zo een dingetje. De premie van zo een overlijdensrisicoverzekering (ORV) stelt niks voor. Vaak zijn dat enkele tientjes per maand, toch niet doen! Je kan er toch gauw andere leuke dingen mee doen.

Jouw gezin zorgt goed voor zichzelf, ook als jij komt te overlijden. Ze kunnen hun levensstandaard gewoon voortzetten. Je partner werkt gewoon wat harder!

Vijfde advies van de pensioenadviseur: Neem geen pensioenadviseur!

Een pensioenadviseur heb je niet nodig, kost alleen maar geld. Wat doet die man in pak, die ik misschien een keer in het jaar zie? Nergens voor nodig…

Gelukkig heb je zelf genoeg tijd om actief bezig te gaan met fiscaal-juridische zaken, zodat je jouw financiële zaken op orde hebt. Het uitzoeken van pensioenzaken en financiële planningen maken doe je natuurlijk véél liever dan ondernemen, tijd besteden aan je hobby of quality time met je gezin. 

Een persoon die deze taken uit je handen neemt en je adviseert over het leiden van een goed leven, zowel straks als nu, vervelend hè.

[optin title=”Ik wil wel aan mijn toekomst bouwen!” border=”true” text=”Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op!” buttontext=”Verzenden” successMessage=”Leuk dat je interesse hebt in onze dienstverlening! Wij nemen spoedig contact met je op!” errorMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat er iets fout is gegaan. Probeer het later nog eens.” invalidEmailMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat jouw emailadres niet klopt. Probeer het nog eens!” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2017/06/sales-meeting.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Denk je dat een pensioenadviseur toch geen slecht idee is? Neem dan gerust contact met ons op, om de verschillende mogelijkheden door te spreken. Je kunt ons bereiken tijdens kantooruren via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan nemen wij contact met je op.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig op onze kosten is?

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.