Pensioenadvies Groningen

1 juli 2019

Pensioenadvies Groningen

Wil jij pensioenadvies in Groningen dat kan bij ons!

Weten waar je zelf als ondernemer aan toe bent? Of een pensioen regelen voor jouw personeel? We helpen je er graag mee. PensioenVizier regelt al meer dan 15 jaar voor heel veel ondernemers en bedrijven pensioen.

PensioenVizier is niet voor iedereen….lees hier verder.

Het werkgeverspensioen pensioenadvies Groningen.

De basis van ons pensioenstelsel is de AOW.  Die AOW krijgt iedereen die in Nederland woont of belasting betaalt. Daar bovenop komt het pensioen van de werkgever. Vaak is dit geregeld met een pensioen dat verplicht is via een bedrijfstakpensioenfonds. Dit is geregeld via de cao, is vastgelegd in de wet en is verplicht. Val je niet onder een cao dan ben je vrij om te kiezen wat voor pensioen je wilt en waar je het wilt regelen. Dan kom je uit bij een verzekeraar, PPI of een APF. De keuze is reuze dus we helpen je graag om te kiezen wat het beste bij je past.

Klik hier voor jouw collectieve regeling!

        

Ondernemerspensioen regelen. Klik hier!

Best ingewikkeld pensioenadvies Groningen

Natuurlijk is pensioen een complexe materie. Wij brengen duidelijkheid. Dat doen we door ingewikkelde pensioenmaterie plat te slaan. In begrijpelijke taal leggen we de ins en outs uit op het gebied van pensioen.Hiermee houden we dan rekening met tal van wetten die de pensioenmaterie raken zoals de pensioenwet, IB wetgeving en de wet gelijke behandeling bij leeftijd en arbeid (WGBLA).

Kun je het ook zelf regelen? Pensioenadvies Groningen

Jazeker! Maar je kan vast en zeker ook een keuken installeren of je auto repareren. Toch zijn een keukenman en een automonteur er beter in. Zo zit dat ook met pensioen. Dag in dag uit zijn wij met de pensioenmaterie bezig. Je kunt instant gebruik maken van alle kennis die we in de afgelopen 15 jaar hebben opgedaan.

Waarom een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur Is onafhankelijk en behartigt jouw belangen. Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook. Kom je met een pensioenvraag dan vergelijkt hij de aanbieders op kosten en op voorwaarden.

Nou is kosten een eenvoudige zaak. Goedkoper is beter..

Vergelijken op voorwaarden is heel wat ingewikkelder. Waar let je dan op? De voorwaarden van het product of de verwerkingssnelheid van de aanbieder, klopt de interne organisatie daar wel?

Wij kennen de markt als geen ander. Zo kom je bij de aanbieder die bij je past.

Hoe herken je een goede pensioenadviseur?

Een goede pensioenadviseur herken je aan de volgende zaken:

Bruistabletje

Hij heeft plezier in zijn vak. Het is geen droeftoeter, maar een bruistabletje. Hij maakt saaie materie (want dat is het eigenlijk wel) tot een interessant onderwerp dat je begrijpt.

Echt

Hij is echt geïnteresseerd in wat jou drijft. Hij vraagt door over jouw leven, jouw bedrijf en jouw wensen. Vervolgens komt hij met een advies dat past.

Leeft

Hij leeft! En kijkt buiten zijn eigen wereld. Weet meer dan alleen pensioen en kan meepraten over het echte leven met ups en downs.

Inspireert

Een echte pensioenadviseur maakt je nieuwsgierig en daagt je uit. Wanneer wil je stoppen met werken, wil je een sabbatical..? Maar ook wat wil je je personeel aanbieden..?

Heb je ons nieuwe boek al gezien?

    

Wat doet een pensioenadviseur nou?

Pensioenadvies Groningen houdt zich in principe bezig met drie zaken:

Fiscale- en juridische zaken

Hoe kan je belasting besparen en wat is een optimaal loon? We weten er alles van en helpen je iedere keer op weg. Ook bij collectief pensioen letten we op wat de fiscus toestaat en wat niet. We luisteren naar jouw wensen en zetten die om naar een pensioenregeling die fiscaal en juridisch klopt.

Verzekeringen

Of ik het nou wil of niet… ook verzekeringen horen bij pensioen. De risico’s die je niet wilt of kunt dragen zal je moeten verzekeren. Maar bij wie dan en hoeveel? Als ondernemer heb je vaak een AOV nodig. Er zijn best veel aanbieders met ieder zijn eigen voorwaarden. Waarom zou die ene aanbieder nou wel bij je passen en de andere aanbieder niet..?

Vermogen opbouwen

Of het nou gaat over het pensioen voor je personeel of over je eigen pensioen als ondernemer. Je zal op een of andere manier vermogen gaan opbouwen. Dat kan in het bedrijf, vastgoed of in andere zaken. Wij houden een en ander bij en adviseren wat verstandig is. Het blijft een advies. Het staat je natuurlijk altijd vrij om iets anders te doen. 

Mogelijkheden om vermogen op te bouwen zijn onder andere:

  • Investeren in goud;
  • Investeren in vastgoed;
  • Kunst;
  • Gewoon op de bank;
  • Verzekeringen (pensioenpolissen, lijfrentes);
  • Sparen op de bank;
  • Vastgoed fondsen
  • Alles wat je zelf verzint…

Bij pensioen hoort een degelijk financieel plan voor de ondernemer maar ook voor de werknemers. Door alle vermogenscomponenten mee te nemen krijg je een totaalbeeld. Vaak valt de hoogte van het bijsparen dan wel weer mee.

[optin title=”Pensioenadvies Groningen” border=”true” text=”Wil je meer weten bel of mail ons gerust. Of vul hieronder je gegevens in.” buttontext=”Verstuur” successMessage=”Message has been submitted successfully.” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2019/01/collectief3.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.