Pensioen aanvragen, zo doe je dat!

24 mei 2019

Een pensioen aanvragen hoe doe je dat nu?  Vraag je pensioen aan voor jezelf als ondernemer? Of vraag je pensioen aan voor het personeel?

Dat zijn twee verschillende zaken.

[optin title=”Pensioen aanvragen” border=”true” text=”We helpen je graag bij jouw pensioen aanvraag” buttontext=”verstuur” successMessage=”Message has been submitted successfully.” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2018/04/pensioen-berekenen.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Pensioen aanvragen

Pensioen aanvragen voor jezelf

Als ondernemer kun je vaak geen pensioen aanvragen. Pensioen is immers werkgever-werknemer gebonden. Heb je een of meer BV’s? Dan is het WEL mogelijk om pensioen aan te vragen! Indien je geen BV hebt zou je fiscaal gunstig kunnen sparen in een bancaire lijfrente.

Pensioen is een onderdeel van financiële planning. Vaak heb je bij vorige werkgevers al pensioen opgebouwd. Wellicht zit er ook al waarde in je bedrijf en wachten er nog wat erfenissen op je. In hoeverre moet je dan nog pensioen aanvragen? Dat is een relevante vraag, want hoe onbelangrijk het ook lijkt de waarde van jouw bedrijf kan fluctueren, net zoals de erfenissen en andere assets.

Bij PensioenVizier nemen we alle bezittingen mee zoals vastgoed, spaargeld, de waarde van jouw eigen bedrijf en erfenissen. Ook de hoogte van het pensioen van je partner vinden we heel waardevol.

De hamvraag is natuurlijk waarom je een pensioen zou willen aanvragen. Kijk eerst eens hoeveel je hebt, neem dan vooral ook alles mee en zet dat af tegen wat je wilt. Zit er een gat tussen wat je wilt en wat je hebt? Neem dan contact met ons op, dan gaan we aan de slag om jouw pensioen in orde te maken. 088-9000 900

neem contact op

Pensioen aanvragen voor jouw personeel

Heb je een klein bedrijf met minder dan drie personeelsleden, dan geef ik je in overweging om GEEN pensioen aan te bieden. Het is immers een dure zaak om pensioen op te starten. Is er sprake van een snel groeiend bedrijf dan liggen de kaarten weer anders. Dan kunnen we overwegen om wel pensioen op te starten.

Vanaf vijf werknemers is het doorgaans aantrekkelijk om pensioen aan te bieden. Zit je bij een pensioenfonds dan hoef je geen pensioen aan te vragen. Dat wordt allemaal automatisch opgestart. Een bouwbedrijf valt onder het pensioenfonds van de bouw, een installatiebedrijf valt onder het pensioenfonds van de kleinmetaal.

Wat als het niet zo duidelijk is of je onder een pensioenfonds valt en je op dit moment nog niet aangemeld bent? Wees dan voorzichtig! Het is niet zeker of je onder een pensioenfonds valt maar als een werknemer aanspraak maakt op pensioen en hij heeft gelijk dan gaat het pensioenfonds toch uitkeren. Ook al is er geen premie betaalt.

Deze uitkering verhalen ze bij jou als werkgever. Val je wel onder een pensioenfonds, maar je bent niet aangemeld? Het pensioenfonds kan dan de premies verhalen vanaf datum in dienst van de eerste werknemer. Dit kan dus om heel veel geld gaan! Wij doen graag een controle of je onder een pensioenfonds valt. Dit noemen we de BPF check. BPF staat voor Beroeps (Bedrijfs) Pensioen Fonds

Waarom?

Wil je pensioen aanvragen voor jouw personeel dan is de belangrijkste vraag: waarom?

Pensioen is onbelangrijk, behalve in twee gevallen.

1. In – en uit dienst treden

2. If the shit hits the fan

In en uit dienst treden

Bij in en uit dienst treden realiseren de medewerkers zich opeens wat ze nu hebben en wat ze aan arbeidsvoorwaarden bij hun nieuwe werkgever willen hebben. Heb je een goede pensioenregeling dan zal dat positief werken bij indiensttreding en het zal de uitloop van personeel beperken.

If the shit hits the fan

Bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of het bereiken van de pensioenleeftijd wordt pensioen ineens een belangrijk topic. Dan willen mensen graag weten hoeveel (nabestaanden) pensioen er op korte termijn ontvangen gaat worden. Is er geen pensioentoezegging, dan is het als werkgever toch lastig om de nabestaanden te vertellen dat er geen nabestaandenpensioen is!

[optin title=”Ik wil graag meer weten” border=”true” text=”Vul jouw gegevens in en we nemen contact met je op” buttontext=”Vraag een gratis gesprek aan” successMessage=”Uw bericht is succesvol verstuurd” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2018/01/31948286_m.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.