Lage rente en toch rendement?

21 mei 2019

Je ontvangt lage rente en wil toch toch rendement
maken met je geld. Lees dan onderstaand artikel!

Beleggen in goud

Je kan op een aantal manieren beleggen in goud. Je kan fysiek goud aankopen en je kan obligaties aankopen.

Fysiek goud aankopen

Je koopt goud tegen de laagste prijs van die week. Vervolgens krijg je 10% korting op deze goudprijs. Het goud wordt drie maanden later aangekocht. In feite financier je de gouddelver dus voor. En dat levert je 10% korting op, op de laagste weekprijs.

Klik hier voor meer informatie!

Je kan ook obligaties aankopen

Je neemt dan deel aan een lening aan het bedrijf dat goud delft. De lening wordt gedekt door fysiek goud. Algemene informatie obligatie:

– Deze obligatie heeft een vaste jaarlijkse rente van 6,5%.- De rente wordt maandelijks uitgekeerd.- Volledig afgedekt door fysiek goud.- Minimale deelname: €1000,- Looptijd 2 jaar.- Tussentijds verhandelbaar.- Totale uitgifte: €4.999.000

Post Vermogensbeheer

Beleggen in een fonds 

Bij beleggen is een hoger rendement mogelijk dan op de spaarrekening met een lage rente en dus nauwelijks rendement. Bij beleggen denken veel mensen ook aan het hogere risico dat dat met zich meebrengt. En ja, dat is terecht. Je gaat een risico aan. Hoe hoger het gewenste rendement, hoe meer risico je aangaat. Wat veel mensen niet direct realiseren is dat je ook kunt beleggen met een risicoprofiel dat minder risicovol is… bijvoorbeeld Neutraal of Defensief beleggen in plaats van Offensief.

Het voordeel daarvan is, is dat het risico exponentieel afneemt naarmate je voorzichtiger gaat beleggen. Zo is de risico/rendements verhouding van een belegging met een zeer defensief risicoprofiel ongeveer 1 tegenover bijna 3 bij een Offensief risicoprofiel.

Om invulling te geven aan beleggingsportefeuilles met verschillende risicoprofielen combineert Post Vermogensbeheer een beleggingsfonds met een hoog risicoprofiel (Offensief) met een beleggingsfonds met een zeer laag risicoprofiel (Zeer Defensief).Aan u de keus en zeker interessant om als alternatief te overwegen. Zeker als u het geld dat u zou willen beleggen voor een langere termijn kunt wegzetten.

postvb.nl/

Lage rente en toch rendement

Lage rente en toch rendement

Beleggen in (Duits) vastgoed  

Synvest

Synvest is een vermogensbeheerder die onder andere investeert in Duits vastgoed. Het vastgoed fonds kenmerkt zich door een laag risico met een hoog rendement. Er wordt in Duitsland vastgoed aangekocht winkels en woningen.

Daarvan wordt minimaal 30% gefinancierd door het fonds en de andere maximaal 70% door een hypothecaire aanbieder. Door de lage rente is het gunstig om het op deze manier te financieren.

Synvest weet redelijk precies wat de huurinkomsten den de onderhoudskosten de komende jaren zullen zijn. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een mooi rendement van boven de 8%.

De grootte van het fonds is €260.000.000. Het is een open fonds waar je in en uit kunt stappen, behalve als het fonds onder water staat. Dan is het een gesloten fonds. De exitkosten de eerste drie jaar zijn aanzienlijk, daarna zijn de exitkosten 2,5%.

synvest.nl/

Sheldon Invest

Beleggen en Nederlands vastgoed

De spaarrente is historisch laag. Door deze lage spaarrente zijn veel beleggers op zoek naar alternatieven. Maar dan wel alternatieven met een hoge mate van zekerheid en aantrekkelijke rente vergoeding. De effectenbeurs is door de hoge volatiliteit voor veel beleggers geen optie.

sheldoninvest.nl/

Heb je ons boek al gezien?

Eerste hypotheek!

Als alternatief voor de lage spaarrente hebben zowel de Zilver Wonen Groep als het 1ste Hypotheek Fonds formules bedacht die een mogelijk alternatief zijn voor de lage spaarrente.

De Zilver Wonen Groep is gespecialiseerd in woningbeleggingen in Nederland voor particuliere en professionele investeerders. Ter financiering van de woningaankopen werkt de Zilver Wonen Groep niet met banken maar met beleggers.

Deze beleggers krijgen dan de zelfde de zekerheid die normaliter de bank zou krijgen: het recht van 1e  hypotheek op de Nederlandse woningportefeuille. Als instrument wordt gebruik gemaakt van gedekte obligaties. Het resultaat: een solide belegging met een vaste rente van 3% en een maximale bonusrente van 2%. Niet spannend, maar wel zeker.

Corum

CORUM (2011) is uitgegroeid tot een van de Europese marktleiders in vastgoedbelegging. Dit is bovenal te danken aan de beleggingsstrategie van de vastgoedbelegger, CORUM profiteert van stabiele huurinkomsten dankzij een spreiding over verschillende vastgoedtypen in verschillende landen.

Door deze tactiek beheert CORUM ruim € 2 miljard in commercieel vastgoed. De fondsen CORUM Origin en CORUM XL weerspiegelen het succes van deze strategie. Zo heeft CORUM Origin – opgericht in 2012 – ieder jaar een bruto dividendrendement boven de 6% gerealiseerd, met zelfs 8,7% in 2018 (inclusief 1,42% aandelenwaardestijging). En CORUM XL uit 2017, met activa binnen én buiten de eurozone en recent ook gelanceerd in Nederland, sloot 2018 af met een bruto rendement van maar liefst 10,07% (inclusief 2,6% aandeelwaardestijging). CORUM innoveert continu ten dienste van zijn beleggers. Zo keert het bedrijf het inkomen uit hun belegging maandelijks aan je uit, heb je de mogelijkheid om je inkomsten in nieuwe aandelen te herbeleggen en kun je in je eigen tempo sparen middels een geplande maandelijkse betaling vanaf € 50.

Corum-funds.nl

[optin title=”Lage rente en toch wat meer rendement?” border=”true” text=”Vul je gegegevens in en we begeiden je graag naar meer rendement” buttontext=”Vraag een gratis gesprek aan” successMessage=”Message has been submitted successfully.” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2019/03/Marcel-verbaasd.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.