Kosten bij beleggen

19 december 2018

Letten op de kosten bij beleggen is belangrijk. Kosten hebben immers een negatieve invloed op het rendement. Echter niemand zal gaan beleggen, omdat het goedkoop is. Nee, het uitgangspunt is een doel behalen zoals aflossing hypotheek, aanvulling inkomen. Als het middel om dit doel te behalen beleggen is, is het zaak dat deze belegging met een grote mate van zekerheid ook het doel gaat halen. Hoe meer zaken omtrent de beleggingen ervoor zorgen dat het doel behaald gaat worden geeft dit meer zekerheid en bovenal rust.

In beleggingsland worden (helaas) vaak de aanbieders van beleggingen en beheerders op één hoop gegooid alsof iedereen exact hetzelfde doet en puur beoordeelt op kosten. Dit vind ik zeer begrijpelijk vanuit de klant bezien, maar de werkelijkheid is uiteraard anders.                   
               

Kosten bij beleggen

Photo courtesy of pfala(CC No Derivatives)

Als het inderdaad zo zou zijn dan is de goedkoopste aanbieder marktleider en zal er geen bestaansrecht meer zijn voor andere spelers. Maar, een advocaat van bijvoorbeeld de rechtsbijstand is die gelijk qua kansen op het behalen van succes in een rechtszaak als een bekende advocaat zoals Mr. Spong? Of een kok in een bistro, maakt die eenzelfde gelijk gerecht met dezelfde ingrediënten klaar, als een chefkok van een Michelin sterren restaurant?

Antwoorden op al je vragen? Klik hier!

Water uit een fles kost 1000 maal (!) meer dan water uit de kraan….kosten bij beleggen

Zo is het ook bij vermogensbeheerders en beleggingsfonds, die zijn niet gelijk. Maar dit is moeilijk te vergelijken en is voor een klant haast een onmogelijke klus. Dus ik begrijp de klant hier heel erg goed.

Kosten bij beleggen

Photo courtesy of tarotastic(CC Attribution)

Beleggen is slechts één optie sparen kan natuurlijk ook

Onze kosten PensioenVizier bemiddeld in fondsen met een gemiddelde beheerfee van 1,6% exclusief BTW, exclusief (transactie)kosten voor indirecte beleggingen. Gemiddeld zijn alle kosten bij elkaar genomen de kosten onder de 2%. Dat is een gemiddeld kostenniveau waarbij de Grootbanken vaak richting de 3% gaan, maar er zijn ook prijsvechters die rond de 0,60% zitten. Waarom is dit verschil zo groot? Meer weten over sparen? Klik hier

Wij bieden wij hiervoor?

Vermogensbeheer wat wij aanbieden onderscheidt zich van andere beleggingsstrategieën en fondsen door of:

1. Doorlopend een bescherming te bieden op indicatief 90% van de totale waarde van de portefeuille. Je kan dit vergelijken met bijvoorbeeld een allrisk verzekering van je huis/auto met een eigen risico van 10%. Zolang ongelukken uitblijven is de verzekering een extra kostenpost. Maar er komt een dag dat je meer dan blij bent dat je verzekert bent. Zeker bij beleggen heb je zo “ongelukken” (crisis, koerscorrecties) die de waarde van de portefeuille aanzienlijk kunnen schaden. Deze ongelukken zorgen ervoor dat je als belegger verder weg geraakt van je doel wat je oorspronkelijk wilde bereiken. En nu zijn we weer terug bij het begin.

of

2. Een actief beleggingsbeleid. Dit betekent een scala aan niet correlerende fondsen waardoor er een grote spreiding ontstaat in regio en branche.

Of je nu als doel hebt een rechtszaak winnen, of een heerlijk gerecht wilt voorzetten of een doel met beleggen wilt behalen. Kosten zijn belangrijk, maar de insteek van het vermogensbeheer wat wij aanbieden dat het daadwerkelijk behalen van je doel belangrijker is. Dat vraagt meer werk en zekerheden die je inbouwt in de beleggingen.

Bekijk hier onze video over beleggen!

[optin title=”Vindt u kosten bij beleggen ook belangrijk……” text=”Of wilt u gewoon een mooi netto rendement ?” buttontext=”verstuur mij” successMessage=”Dankuwel! Uw bericht is succesvol verzonden” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” border=”false” collectfirstname=”false” collectlastname=”false” collectphone=”false” collectcompany=”false”]

Meer weten? Bel gerust 088-9000900 

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.