Iets aan je pensioen doen

20 september 2019

Hoe veel dingen zijn er waar je eigenlijk niet aan wilt beginnen?

Kleine dingen zoals de vaatwasser in of uitruimen, of de strijk die er nog staat. Teveel om op te noemen.

Waarschijnlijk staat iets aan je pensioen doen helemaal onderaan. En terecht! Het is immers on interessant, al helemaal niet sexy, saai, ingewikkeld, en ver van je bed; je bent immers nog niet aan de AOW toe. Bovendien zijn al die pensioenmannetjes (en vrouwtjes) oplichters…

Klopt dit beeld? En toch vreet er iets aan je …. Eigenlijk moet je iets aan je pensioen doen.

Meer informatie over pensioenzaken

pensioenadviseur marcel

Bij PensioenVizier is alles anders

Werkelijk waar! Iedere dag zijn we in de weer om het voor ondernemers en ondernemingen zo makkelijk mogelijk te maken om iets aan je pensioen te doen.

We weerleggen dan alle negatieve zaken die we eerder noemden.

Pensioen is interessant

Vaak denken mensen boven de 50 aan hun pensioen, dat is redelijk laat. Niet dat er niets meer aan te doen valt maar het wordt wel razend duur. Pensioen wordt vaak belangrijk en interessant als je van baan wisselt (bel ons gerust) of als je één van de pensioenen nodig hebt. Ik denk dan aan: 

1. Ouderdomspensioen, meestal als je de AOW leeftijd hebt bereikt. 

2. Nabestaandenpensioen als een van je naasten of Gd bewaar jijzelf komt te overlijden. 

3. Arbeidsongeschiktheidspensioen als je door ziekte niet meer kunt werken.

Saai? Echt niet!

Ik denk dat er weinig branches zijn die zo veranderen als het pensioenvak. Deze wereld is constant in beweging. Dit komt ook doordat het veel wetgeving raakt. Natuurlijk is er de pensioenwetgeving, maar ook fiscale wetgeving, juridische wetgeving, wet gelijke behandeling bij leeftijd en arbeid en niet te vergeten de AVG. Al onze activiteiten worden gemonitord en gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Eens per drie jaar mogen we examen doen, halen we het niet dan wordt je vergunning ingetrokken. Hiermee zijn we een van de strengst gecontroleerde bedrijfstakken van Nederland.

Pensioen is leuk en goed te begrijpen.

Doordat we alles stap voor stap, uitleggen weet je wat we voor jou of je bedrijf doen. Bij ouderdomspensioen moet je gewoon een zak geld hebben op het moment dat je stopt met werken. Wij vertellen je hoe je dat bereikt en met welk risico je belegt (sparen levert niet zo veel op). Arbeidsongeschiktheid en overlijden brengen we vaak bij verzekeraars onder.

Zijn we te vertrouwen?

Wij van WC eend adviseren WC eend. Dat is een grappige reclame en als wij zelf vertellen, dat we te vertrouwen zijn komt het niet geloofwaardig over. In de 16 jaar dat we bestaan hebben we meer dan 10.000 pensioenadviezen mogen geven. Bovendien staan er heel wat bevindingen van relaties op de site.

Iets aan je pensioen doen wordt wel heel makkelijk

[optin title=”Geef ons gewoon een belletje of vul onderstaande bon in” border=”true” text=”We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.” buttontext=”Ik wil informatie” successMessage=”Message has been submitted successfully.” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2019/09/Marcel-met-boekje.jpg”]

Stuur gerust een mail aan mwallage@pensioenvizier en we nemen contact met je op. Zo simpel kan het zijn.

Plan van aanpak

Door een gestructureerde manier van werken, bereiken we dat jouw doelen gehaald worden. Dit gaat niet alleen om financiële doelen, maar ook om de eerder genoemde begrijpelijkheid van jouw eigen pensioen.

De eerste stap is kennismaken, we bekijken of we iets voor je kunnen betekenen. Dit is vrijblijvend en gratis.

De tweede stap is de inventarisatie. We vragen je hierbij het hemd van het lijf. We willen zo veel mogelijk weten, want des te meer we weten des te beter wordt het advies.

De derde stap is analyse. Hier verzamelen en rubriceren alle eerder ontvangen informatie.

Stap vier is advies. Op alle onderdelen krijg je advies. Gevraagd en ongevraagd. Dit lijkt niet altijd vriendelijk, maar dat is het wel. Zo krijg je een goed beeld van jouw situatie nu en later.

Stap vijf is onderhoud. Ieder jaar verandert alles. Je leeftijd, de beleggingen de verzekering en je wensen. Wij zorgen dat alles goed afgesteld staat op jouw wensen.

Iets aan je pensioen doen? Wij maken simulaties

We maken ook simulaties, zodat je weet wat de impact is van eerder stoppen met werken of een sabbatical.

We communiceren op papier –het financial planning rapport- en digitaal zodat je 24/7 goede informatie hebt.

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.