Iedereen krijgt AOW

14 mei 2019

Iedereen krijgt AOW

Verzekerd voor de AOW zijn ingezetenen van Nederland tussen de 15 en 67 jaar ongeacht hun nationaliteit, niet-ingezetenen van Nederland die bepaalde inkomsten in Nederland genieten en overige Nederlanders die buiten Nederland verblijven en die in Nederlandse overheidsdienst zijn.

Wanneer krijg je AOW?

De AOW-leeftijd is de leeftijd waarop de AOW-uitkering ingaat. Wanneer je AOW ontvangt, is afhankelijk van je leeftijd. Ben je geboren op of na 1 oktober 1956? Dan is je AOW-leeftijd minimaal 67 jaar en 3 maanden. Later wordt bekend wanneer je precies AOW krijgt. Vanaf 2022 is de AOW-leeftijd afhankelijk van de gemiddelde levensverwachting.  Vijf jaar van te voren is bekend wanneer je  AOW krijgt. De belastingdienst heeft hier een overzicht van.

Contact met een pensioenprofessional

Wil je meer informatie, neem dan contact op met een pensioenprofessional.
Of vul je gegevens in op onze contactpagina.

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.