Hoeveel premie betaal ik voor de AOW?

1 juli 2019

Hoeveel premie betaal ik

De AOW voor iedereen?

AOW staat voor algemene ouderdomswet. Het is een basispensioen van de overheid. Iedereen die rechtmatig in Nederland woont, is tussen het 16e en 66e of tussen het 17e en 67e levensjaar verplicht verzekerd voor de AOW. Iedereen die in Nederland loonbelasting en/of inkomstenbelasting (IB) betaalt en nog geen 65 jaar of ouder is, betaalt dan ook AOW-premie. Deze premie-inkomsten worden meteen gebruikt voor het betalen van de AOW-uitkeringen. Bij werknemers en mensen met een uitkering wordt de premie ingehouden op hun loon of hun uitkering. Zelfstandigen betalen via de Belastingdienst een aanslag over hun inkomen.De minimumpremie is €496 en de maximumpremie is €4961.

Voor meer informatie, klik hier

AOW premie berekenen

Om te berekenen hoeveel AOW je betaalt, doe je het volgende:1.Bereken eerst je totale inkomen. (sommige uitgaven mag je hiervan aftrekken.• Van het bedrag dat je overhoudt, neem je 17,9%.• Hier trek je de algemene heffingskorting van € 1.100 vanaf. Dit geeft de premie die je moet betalen.Als de premie die je hebt berekend lager is dan de minimumpremie dan betaal je toch de minimumpremie. Is jouw inkomen € 33.863 of meer? Dan betaal je de maximumpremie. Wil je hulp bij het berekenen van je premie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

    

7 redenen om voor een onafhankelijke financieel adviseur te kiezen
[optin title=”Wil je meer weten over de AOW-premie?” text=”Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!” buttontext=”Vraag een gratis gesprek aan” successMessage=”Leuk dat je interesse hebt in onze dienstverlening! Van pensioen hebben wij ons vak gemaakt. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.” errorMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat er iets mis is gegaan. Probeer het later nog eens.” invalidEmailMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat jouw emailadres onjuist is.” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2017/05/32154915_xxl-150×100.jpg” border=”true” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]
Een pensioenboek? Klik hier!

     

Heb jij ook behoefte aan een onafhankelijke financieel adviseur? Neem contact met ons op! Je kan ons bereiken op 088 9000 900 tijdens kantooruren of laat een bericht achter op onze

contactpagina

Wist je dat het kennismakingsgesprek op onze kosten is?

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.