Hoe ziet uw financiele planning er uit?

3 januari 2018


Wilt u ook grip op uw financiële toekomst?

Financiele wensen kunnen vaak en veel veranderen in uw leven. Dat kan komen doordat uw eigen wensen veranderen of doordat er zaken buiten u zelf veranderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fiscale veranderingen, veranderende economie etcetera. 

Een financiele planning geeft overzicht, rust en geeft aan wat er nodig is om uw wensen en doelen te realiseren. We kennen bij PensioenVizier drie tariefvormen:- een tarief per uur- een vast verrichtingentarief (vast bedrag, of vaste aanneemsom) – een abonnement. Wij geven u grip op uw financiele toekomst, zodat u nu lekker financieel onbezorgd kan leven en later ook!

Uw persoonlijke financiële planning

Life events zijn belangrijke levensgebeurtenissen die van grote invloed zijn op uw fiancieel plan. Hieronder benoemen we deze en werken we deze life events summier uit. Wilt u meer informatie dan is het raadzaam om contact met ons op te nemen.

Neem contact op, we helpen je verder

Life events

Samenwonen: als u gaat samenwonen is het verstandig om dit officieel vast te leggen bij de notaris. Net als bij trouwen heeft samenwonen grote gevolgen voor uw financiele huishouding. U deelt immers kosten van levensonderhoud zoals hypotheek of huurkosten, nutsvoorzieningen, inkopen voor dagelijks levensonderhoud.

Trouwen : hartelijk gefeliciteerd, u gaat trouwen! In deze tijd denkt u natuurlijk niet aan scheiden! Toch is het belangrijk om even stil te staan wat trouwen voor invloed heeft op uw financiele planning. Trouwt u op huwelijkse voorwaarden? Wat staat er in over pensioenverdeling bij scheiding. Door een clausule op te nemen kan een hoop ellende voorkomen worden.

Scheiden: met name pensioen en de wet verevening pensioenrechten bij scheiding neemt een belangrijke plaats in. Laat je goed informeren over de ins en outs over de WVPS.

Kinderen: kinderen kosten geld. Tot hun 18e kosten ze zelfs een (bescheiden) Porche! Deze kosten zijn planbaar.

Overlijden : wat is er geregeld bij het overlijden van uw partner, wat heeft hij of zij  nodig en staat het een beetje in verhouding met de huidige levensstijl ? Is er een nabestaandenpensioen?

Werken: u heeft een baan of een eigen bedrijf en u verdient de kost. Mooi. Wat doet de baas of de overheid voor uw financiele planning? Zijn er vangnetten en welke impact hebben deze op uw situatie…?

Arbeidsongeschiktheid: een ongeluk zit in een klein hoekje, ziek worden kan iedereen gebeuren. Maar wat als het langer duurt? Bent u werknemer dan zijn er een aantal vangnetten zoals de WULBZ en de WIA. Maar het blijft een vangnet en als er geen andere voorzieningen zijn getroffen, zullen uw inkomsten fors dalen. Bent u ondernemer dan is er niks geregeld bij ziekte. U zult zelf moeten zorgen voor uw inkomen. Veel ondernemers hebben daarom een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering)

Pensioen: pensioen is iets tussen een werkgever en een werknemer. IB ondernemers, ZZPers en DGA’s  kunnen in die zin dus nooit een pensioen opbouwen. Deze groep bouwt vaak op een aantal manieren vermogen op zoals: lijfrente, sparen in het bedrijf, waardeontwikkeling van het bedrijf, beleggingen, vastgoed etc.,  etc….

Wonen: u woont in een huis. Heeft u een hypotheek die is afgelost als u stopt met werken?

Financiele planning

Photo courtesy of 401(K) 2013(CC ShareALike)

Wilt u meer informatie? Dan is het verstandig om contact met ons op te nemen via het nummer: 088 9000 900. Ook kunt u hieronder uw naam en emailadres achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

[optin title=”Financiële planning HOERA!” border=”true” text=”Zet hieronder uw emailadres voor meer info!” buttontext=”Stuur” successMessage=”Het bericht is succesvol verstuurd” errorMessage=”Het is niet gelukt om uw bericht te versturen, probeer het later nog eens” invalidEmailMessage=”Het ziet er naar uit dat uw emailadres niet bestaat.” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2018/01/main10.jpg”]

Neem contact op

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.