Eerder stoppen met werken, wat kost dat?

1 juli 2019

Eerder stoppen met werken

Je denkt er al een tijdje over na: Je wilt eerder stoppen met werken. Misschien heb je het gevoel dat je je kinderen niet genoeg aandacht geeft omdat je te veel bezig bent met je werk. Of dat je je moeder te weinig bezoekt in het bejaardentehuis omdat je het simpelweg te druk hebt. 

Je hebt jarenlang hard gewerkt en wil meer tijd voor jezelf, je kinderen en de mensen om je heen. Dat is volkomen begrijpelijk. In dit artikel vertellen wij jou dat eerder stoppen met werken mogelijk is!

In feite is het niet de vraag of je eerder kan stoppen met werken, maar wat je wilt en hoe je het wilt regelen.

Iedereen kan nu stoppen met werken. Jazeker!  

Om maar een voorbeeld te geven: Enkele jaren geleden was ik in Nepal, daar koop je een huis in Pokhara, de tweede stad van Nepal voor €1.000

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    

Het levensonderhoud kost bijna niks in Nepal. Dus ja, als je 45 bent en je verkoopt je auto, je huis, alle andere bezittingen en neemt je spaargeld mee, dan kun je (veel) eerder met pensioen. Maar vaak wil je dat niet, je hebt wensen en eisen! Vaak hoor ik “als mijn levensstijl maar gelijk blijft”. Met andere woorden, het netto inkomen moet gelijk blijven.

Simpel

Het is te simpel voor woorden, maar ieder jaar dat je eerder stopt met werken, heb je een netto jaarinkomen nodig.

Stel jouw inkomen is nu €35.000 bruto per jaar inclusief vakantiegeld. Netto hou je hieraan over ongeveer €23.000. Je wilt 3 jaar eerder stoppen, dan heeft u €69.000 nodig.

Hoeveel moet je nou inleggen om dit doel te bereiken? Dit hangt af van jouw risicoprofiel. Dit risicoprofiel bepaalt welke risico’s je wilt en kan lopen. Het spreekt voor zich dat jonge mensen met een lange beleggingshorizon vaak een hoger risicoprofiel hebben dan iemand die volgend jaar met pensioen gaat. Met een matig tot veilig profiel is een rendement op lange termijn mogelijk van 5%. In onderstaande tabel geven we aan welk bedrag de inleg (per maand) moet zijn.

Eerder stoppen met werken

[optin title=”Meer informatie over wat wij voor je kunnen doen?” border=”true” text=”Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!” buttontext=”Vraag een gratis gesprek aan” leadlist=”72424″ successMessage=”Je bericht is verzonden!” errorMessage=”Mislukt. Probeer het nog eens opnieuw.” invalidEmailMessage=”Je e-mailadres is niet correct. ” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2019/03/Paul-armen-wijd.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false” id=”13837″]

    

Eerder stoppen met werken

Als ondernemer heb je veel verantwoordelijkheid, veel zorgen…. maar ook vrijheid. Vrijheid om te beslissen wanneer je wilt stoppen. Des te eerder je er mee aan de slag gaat des te makkelijker het is om jouw doelen te behalen. Financiële planning helpt jou daarbij.

Wij zoeken uit waar jouw mogelijkheden liggen. Dit doen we door alles in de planning mee te nemen, zoals vastgoed, waarde van jouw bedrijf , maar ook erfenissen en (oude) pensioenen van jou en je partner. Zo kom je soms nog best voor verrassingen te staan, je bent rijker dan je dacht!

Wij communiceren dat met prachtige software waar je 24/7 bij kunt. Op je PC, tablet maar ook op je telefoon. Dit noemen we een financieel dashboard.

Klik hier om de video te bekijken.

Eerlijk is eerlijk

We maken het niet mooier dan het is, we winden er geen doekjes om. Je krijgt van ons een eerlijk advies wat je moet doen om JOUW doelen te bereiken dat is waar het om draait.

Daarom maken we ieder jaar een profiel zodat we zeker weten dat je op schema ligt.

Mooi toch?

Er gingen je veel ondernemers voor. Dagelijks adviseren we ondernemers over hun pensioenzaken. Kijk bij de referenties wat zij er van vonden. Zo krijg je een beeld van wat we doen.

Klik hier om naar de referentiepagina te gaan.

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.