Betere vermogensopbouw – Rente en rendement

30 augustus 2018

Bij welke bank spaart u? De hoogste rente kunt u vinden via www.spaarrente.nl/hoogste-spaarrente.aspx.

Heeft u meer dan € 100.000 op één bankrekening staan? Splits dan de bedragen.

Inleiding vermogensopbouw

Rente is een vergoeding voor risico en inflatie.

Kort en lang geld

In de regel is het zo, dat korte rente -1 jaarsrente of korter – een lager percentage geeft dan lange rente. Sporadisch komt het voor dat dit andersom is. We spreken dan van een inverse rentestructuur.
Bij de keuze of je het kapitaal langer wilt vastzetten is het belangrijk om een keuze te maken hoeveel geld je opneembaar nodig hebt. Daarna kun je de rest splitsen in één jaar vast, twee jaar vast en drie jaar vast.

Volgend jaar komt de één jaar te vervallen. Deze kun je dan 3 jaar vastzetten. Want de twee jaar van je eerste keuze loopt nog maar één jaar. Zo loopt de drie jaar van je eerste keuze nog maar twee jaar. Op deze manier heb je structureel een hoger rente percentage.

Depositogarantiestelsel

Een depositogarantiestelsel biedt een bepaalde bescherming voor het spaargeld van de rekeninghouders als een bank failliet gaat. Alle lidstaten van de Europese Unie hebben op de een of andere manier een depositogarantiestelsel, om te voldoen aan Europese richtlijnen.

Het Nederlandse depositogarantiestelsel is geregeld in de Wet op het financieel toezicht, welke op 1 januari 2007 van kracht werd.

In Nederland is garantie op dit moment € 100.000 per bank. Waar garantie normaal geld kost is deze garantie gratis!
Heb je meer dan € 100.000 dan is spreiden dus verstandig.

Heeft u vragen..? bel 088-9000909 of
Mail naar info@pensioenvizier.nl
Klik hier om naar de contactpagina te gaan.
Klik hier voor referenties

 

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.