Alle pensioenen in een overzicht

23 mei 2019

Alle pensioenen in een overzicht, een droom of werkelijkheid?

Waarom zou je alle pensioenen in een overzicht willen hebben? Als je maar één werkgever hebt gehad dan heb je ook maar één pensioenoverzicht.

De tijd dat je één werkgever had van je 21ste tot aan de pensioendatum is goed verleden tijd. Vaak is er ook nog sprake van andere branches, waardoor het pensioen en de aanspraken op pensioen versnipperd zijn.

Dat lijkt niet zo erg, maar veel mensen missen het overzicht. Daarom heeft de overheid sinds 2011 de site www.mijnpensioenoverzicht.nl gelanceerd. Op deze site staan al jouw (ook oude) pensioenen, maar wat voor voordelen brengt het nog meer met zich mee?

Alle pensioenen in een overzicht

Photo courtesy of elPadawan(CC ShareALike)

Wij geloven dat iedereen een onbezorgd financieel leven verdiend.

Dus nu lekker leven, maar straks ook lekker leven. Wij zijn er voor mensen die architect willen zijn van hun eigen toekomst. Wij zijn er voor mensen die geen genoegen nemen met de makkelijke oplossingen van kant en klare (bancaire of verzekerings) producten. Wij zijn er voor mensen die hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun pensioen. Jouw pensioenprobleem..? Wij lossen het op!

Voordeel 1 

Omdat je overzicht hebt, zie je of je een pensioentekort hebt. Je kunt het pensioen van jouw partner erbij halen en voor jezelf contoleren of het bedrag wat je samen na pensioendatum krijgt voldoende is. Let wel op. Je hebt pas een pensioentekort als je meer pensioen wilt dan je hebt. De een is tevreden met €1.500,- in de maand en voor de ander is dit juist te weinig.  Ons advies is om jouw uitgaven op een rijtje te zetten en vervolgens te kijken hoe uw pensioen eruit ziet. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl communiceren ze ook netto bedragen…Dat is natuurlijk wel zo makkelijk!

Voordeel 2 

Omdat je overzicht hebt op alle pensioenen, kan je controleren of de uitkeringen wel geïndexeerd worden. Zo zie je ieder jaar jouw pensioenen iets stijgen bijvoorbeeld 1-2% en zo weet je of jouw pensioen waardevast is. Stijgen de pensioenen niet op www.mijnpensioenoverzicht.nl dan weet je bijna zeker dat het pensioen niet waardevast wordt gehouden.

Voordeel 3

Bij het overzicht zie je de bedragen zoals ze door de pensioenuitvoerder(s) worden aangeleverd. Een pensioenuitvoerder is een pensioenfonds, een pensioenverzekeraar of een premie-pensioeninstelling (PPI). De actualiteit van de aageleverde bedragen is de verantwoordelijkheid van de pensioenuitvoerders. In de overzichten zie je aan de datum achter ‘stand per’ op welk moment deze gegevens zijn opgesteld.

De pensioenuitvoerders zijn verplicht om de gegevens minimaal 1x per jaar te actualiseren. Dat doen ze ook allemaal. Sommige pensioenuitvoerders actualiseren hun gegevens vaker, maar dit geldt niet voor alle pensioenuitvoerders.

Doordat er de laatste tijd zoveel is veranderd op het gebied van wet- en regelgeving, is het verstandig op contact op te nemen met jouw pensioenadviseur.

Welke informatie vind je nog meer op www.mijnpensioenoverzicht.nl..?

mijnpensioenoverzicht geeft in- en overzicht in jouw pensioen. Je vindt alle informatie over de AOW en jou pensioen van jouw (vorige) werkgever(s). Daarnaast vind je antwoord op vragen als:

– Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd?

– Wat is mijn te bereiken AOW en pensioen?

– Wat onvangen mijn nabestaanden als ik overlijd?

– Welke gebeurtenissen in mijn leven zijn van invloed op mijn pensioen?

Wat staat er niet in www.mijnpensioenoverzicht.nl..? 

Jouw hypotheek, lijfrentes en spaarrekeningen (ook spaarpolissen) pensioen in “eigen beheer” staan niet in www.mijnpensioenoverzicht.nl. Ondernemers komen er dus “bakaaid” af. Zij hebben immers geen werkgever en dus ook niet het overzicht wat iedereen zou wensen.

Ben je ondernemer en je wilt ook weten waar je aan toe bent..? Wij hebben speciale software die dat mogelijk maakt. Je krijgt een eigen financieel dashboard waarmee je aan de slag kunt… vanzelfsprekend begeleiden wij e.e.a.

Zo heb je ook alle pensioenen in een overzicht.

Ik ben ondernemer!

Alles in een overzicht…. is mooi

Maar heb je dan ook voldoende geld om je levensstandaard te handhaven? Dat is de vraag…

Wij bekijken na een grondige inventarisatie wat je nodig hebt en wat je werkelijk hebt. Hierbij nemen we echt alles mee, zoals: erfenissen, waarde van het eigen bedrijf, spaargeld en beleggingen.

Vervolgens kunnen we met een redelijke nauwkeurigheid voorspellen of je voldoende geld hebt of niet.                

[optin title=”Alle pensioenen in een overzicht” border=”true” text=”Wil je ook overzicht in al je pensioenen?” buttontext=”Vraag een gratis gesprek aan” successMessage=”Message has been submitted successfully.” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2018/09/50239815_xxl.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.