7 redenen om voor een onafhankelijke financieel adviseur te kiezen

15 juli 2019

“Het is voor mij – als financieel adviseur – moeilijk om ondernemers ervan bewust te maken dat een goede financiële planning essentieel is.”

PensioenVizier is niet voor iedereen

Ondernemers leven over het algemeen in het heden. Er moet nú gewerkt worden, zodat je die belangrijke klant kunt binnenhalen. Een ondernemer heeft het altijd druk met ondernemen, soms met het bedienen van klanten, soms met werk uitvoeren of achterstallige zaken oppakken.

De ondernemer besteed zelden tijd aan het nadenken over zijn toekomst. In Nederland is alles goed geregeld denkt men vaak. Er is inderdaad altijd een vangnet, maar daar wil je als het even kan geen gebruik van maken. Veel ondernemers in Nederland tonen weinig tot geen interesse in hun financiële situatie of pensioen.

Dit is ook de reden dat ik heb besloten om een lijst te maken met 7 redenen om voor een onafhankelijke financieel adviseur te kiezen. 

1.       Bescherm je gezin!

Het advies hangt af van jouw gezinssituatie, ben je alleenstaand, heb je een partner en/of kinderen? Het zijn allemaal factoren die meespelen in financiële planning. Als jij plots arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden… kan jouw gezin dan de rekeningen blijven betalen? Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw gezin in de financiële problemen komt. Een onafhankelijke financieel adviseur kan jou adviseren over de verschillende manieren om jezelf en je gezin te verzekeren van een inkomen in de toekomst.  Denk hierbij aan bijvoorbeeld een nabestaandenpensioen.

2.       Inventarisatie van jouw huidige inkomsten en uitgaven

Jouw adviseur gaat met jou om de tafel om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Als je niet weet wat je nu hebt, dan weet je immers ook niet wat je later nodig hebt. In deze eerste stap worden jouw vaste lasten en inkomens geïnventariseerd. 

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

3.       Plannen voor de toekomst

Nadat jouw huidige situatie bekend is, kan er een financiële planning gemaakt worden voor op de lange termijn. Iedereen die in Nederland heeft gewoond en de AOW-leeftijd heeft bereikt, heeft recht op een AOW-uitkering. Als je stopt met werken en alleen wilt leven van je AOW-uitkering, dan kan ik je verzekeren dat je jouw levensstandaard naar beneden moet aanpassen. De onafhankelijk financieel adviseur helpt jou met het inrichten van een extra inkomen (naast de AOW), als jij stopt met werken.  

4.       Besparen op belastingen

De onafhankelijke financieel adviseur navigeert jou door het Nederlandse belastingsysteem en brengt de mogelijkheden in kaart voor belastingaftrek. In veel gevallen valt er een besparing te realiseren op jouw huidige pensioen gerelateerde verzekeringsproducten, beleggingsrekeningen en verschillende manieren van vermogensopbouw. 

Financieel adviseur

5.       Je op het juiste spoor houden

Je hebt een financieel plan op laten stellen door een onafhankelijke financieel adviseur, maar dat is pas het begin. Het is verstandig om het financieel plan jaarlijks te laten controleren door jouw adviseur. In een jaar kan veel gebeuren. Als je een nieuw huis aankoopt, jouw inkomen stijgt of daalt, je een partner of kinderen krijgt, gaat scheiden of een grote aankoop doet, zal jouw financiële situatie veranderen. “Klinkt logisch” hoor ik je denken, maar de praktijk wijst uit dat mensen zich niet realiseren dat de financiële planning hierdoor ook moet worden aangepast. De onafhankelijke financieel adviseur helpt jou om jouw financiële planning op het juiste spoor te houden. 

6.       Geen zorgen over jouw financiële toekomst

Ondernemen is al intensief genoeg. Zorgen over geld – zowel nu als later – kan je daar niet bij gebruiken. Geld is en blijft een ingewikkeld onderwerp. Een onafhankelijke financieel adviseur neemt jouw zorgen weg door de financiële planning op zich te nemen en jou te voorzien van financieel advies. Zodat ook jij van een financieel onbezorgd leven kan genieten.  

7.       Expert opinion

De onafhankelijke financieel adviseur heeft van geld zijn werk gemaakt. Ook als je denkt dat jij jouw zaken goed op orde hebt, is het nooit verkeerd om het te laten controleren door een expert. Heb je behoefte aan algemeen financieel advies, praktisch advies of gespecialiseerd advies, de financieel adviseur kan jou verder helpen. In de meeste gevallen valt er een besparing te realiseren, waardoor je over de lange termijn de investering in veelvoud terug kan verdienen.

Daarnaast is de onafhankelijk financieel adviseur niet emotioneel betrokken bij jouw zaken, waardoor er daadwerkelijk een onafhankelijk financieel advies verstrekt kan worden. Dit levert jaarlijks zo’n 2% extra rendement op. Doordat de onafhankelijk financieel adviseur buiten de onderneming staat, adviseert hij ook over zaken waar jij niet aan denkt. 

[optin title=”Ik wil graag onafhankelijk financieel advies.” border=”true” text=”Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!” buttontext=”Verzenden” successMessage=”Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze dienstverlening! Wij hebben van pensioen ons vak gemaakt. Graag komen wij op jouw vraag terug! ” errorMessage=”Oeps! Jouw bericht is niet goed verzonden, probeer het later nog eens.” invalidEmailMessage=”Oeps! Het lijkt erop dat jouw emailadres niet klopt … ” image=”http://oud.pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2017/05/36363104_xxl.jpg” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false”]

Wil jij advies van een onafhankelijke financieel adviseur? Neem contact met ons op! Je kan ons bereiken op 088 9000 900 tijdens kantooruren of laat een bericht achter op onze contactpagina.

Wist je dat het kennismakingsgesprek op onze kosten is? 

Published by

Marcel Wallage

Financieel planner, auteur van het boek "denk niet aan je pensioen". Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen om mij heen en verzamel ik mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.